Follow Sini

Sunday, November 6, 2011

Kisah Si Kaki Anime..anime..anime

Salam korang..

Tgh wat pe eik?? Sihat x?? Huhuhu..hope semua sihat hendaknya..

Hari ni Hari Raya Aidil Adha..saya x balik rumah cz ada kem pada 9-11 hb ni..nk balik but mesti penat balik, x sempat nk menghilangkn penat then tpksa pulak balik sini lagi, nk rasa jadi perantaunan pulak..huhuhu. Sabor je laaa.. J

Hari ni nk cerita pasal Anime..korang minat kartoon jugak x?? Kalo anda minat, so anda spt saya juga..Addicted..

Dulu2 minat Naruto..skrng lak minat one piece..pernah tgk x?ni cita pasal lanun..huhuhu.. Best2 sgt2..love it.. watak yg paling saya gemari dlm cerita kartoon ni ialah~~~~~ Tony Tony Chopper~~

Ni la pic nya yee.. :





cute kan..huhuhu


cute lagi..huhuhu




n cute lagi..hahaha


Senarai watak2 dlm cerita ni:
Monkey D. Luffy –captain
Roronoa Zoro- Swordsman
Nami- Navigator
Usopp- Sharpshooter
Sanji- Cook
Tony Tony Chopper- Doctor
Robin- Archaeologist
Franky- Shipwright
Brook- Musician

Korang boleh panggil saya si peminat anime..huhuhu~~best giler
Have a nice day all..sarang hae ^_^

p/s boleh dptkn pic ni dari google image yeee..hahaha

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Friday, October 21, 2011

Allergic Story Mory

Salam all,

Rasanya lama dh x post smthing kt blog sbb skrng dh start new sem n kena berjuang lagi ke jalan mencari ilmu..

Kita mmng dilahirkan untuk belajar kn?? Sbb, mmng setiap hari pn kita belajar smthing yg baru dlm hidup kita..

Eipppp..stoppp!!!!..kali ni x nk cita pasal tu, nk cita benda lain lak. Hari ni nk cita pasal isu “Allergic” atau lebih dikenali sebagai alahan.

Korang tau ape benda tu allergic x?? Allergic ni mcm bdn kita x boleh nk terima ssuatu tu..saya pn xtau nk ckp cmne..yg alahan laaa..hahaha

Hari2 berlalu terasa ok2 jk, but tiba 1 masa time kena allergic, adehhhh..sensaranya hanya tuhan je tahu.. allergic boleh terbahagi kpd bberapa jenis, antaranya ialah allergic ngan makanan n allergic kulit.. Saya termasuk dlm golongan yg allergic jenis ni..

Dulu2 xtau lagi ada allergic gini, sbb tu kadang2 x tau sbb knp ttiba kulit jadi kmerahan..so, teroka punya teroka akhirnya dpt jugak mgenalpasti factor kepada permasalahan trsebut..
Faktor kepada allergic yg saya alami (amboi!!!! Dh ayt nk wat karangan je),saya sengal..

Faktor:




1.Serangga especially SEMUT:

Ni kes yg berlaku hari tu, time syok2 nk g kebun btemankn akak n my mom..jalan punya jalan then ttiba jari ibu kaki terasa kesakitan mcm kena api..weiiii weiiii semut gigit dowhhh..sakit sgt, hurmm nasib baik x nangis.

Mula2 ingt cm besa2 je, lama2 kn semakin kembang n kembang jari kaki hingga merebak ke pergelangan kaki, my mom x sedap hati then terus ajak balik rumah je sbb keadaan dh semakin teruk.

Tiba kt rumah, seluruh badan pulak dh bengkak2..smpai ke muka, bengkak kecik2 n rasa sakit sgt.. my sis terus bawak g hospital, guna motorsikal je kot

Dalam keadaan bdn2 bengkak, muka bengkak smpai kt hospital..terus nurse check n tnya wat happen..wat happen??hahaha..xda la smpai gitu kn,mana de nurse nk terkejut sgt pn tgk kes2 gitu..kes biasa bg mereka..hahaha

Lepas kena check terus doctor bg injection kt lengan,nasib baik saya bkn jenis takut jarum..take it easy n relax (berlagaknya) hahahaha.. then org yg keja kt farmasi bagi ubt untuk mengelakkan kembang berterusan berlaku..huhuhuhu

Sampai je rumah, terus merebahkan diri kt katil, rasa cm x larat sbb lepas kena injection, rasa macm nk tido je..hahaha..drug tu..tp DRUG untuk ubati penyakit ye, bkn drug yg mndatangkn penyakit..hahaha

1 n 2 hour  ttido x sedarkan diri, bngun2 je bengkak2 dh beransur pulih..2 hari kot untuk sembuh sepenuhnya..alhamdulillah J




2.Kacang :

Saya paling BENCI kacang..tau kenapa?? Disebabkn mkn kacang la muka penuh dgn jerawat..dpt tau diri sendiri allergic kacang time tingkatan 1 lagi..sejak dari hari tu juga laaa saya tanamkn sikap anti-kacang..huhhhhh

sakit kot kalo muka penuh ngan jerawat..uihhhh taubat taubat taubat xmau kacang dh..serius ckp..nasib la jerawat kt muka time form 1 dpt di sembuhkn dengan mengamalkn cuci muka selalu..ambik air wuduk mmng efektif juga sbb kita cuci muka time tu..selain dpt menambahkn pahala dgn menjalankn ibadah solat.. J



3.Kuaci:

Zmn muda2 dulu suka sngt ngan kuaci..tp semenjak umur dh mula meningkat ni mcm2 je makanan yg x leh di mkn..huhuhu..mgaku tua ka? hahahaha..

Hal ni mula disedari bila terasa hidung gatal sgt tnpa sbb yg pasti n tanpa fakta yg sahih pulak tu..tp lepas tu dpt tau tiap kali mkn kuaci mesti hidung akan rasa sgt2 gatal..

Sengsara selalu garu2, gosok2 hidung gatal depan org ramai..nnti org fikir pe pulak pasal diri kita kn?..mcm x sopan je asyik gosok2 hidung depan mereka..at least, kalo muka x cntik mcm saya ni, perangai kena la jaga kn..hehehe

So that all for today..just nk sharing something about perasaan golongan2 yg allergic..korang ada allergic jugak?? Ada... mksudnya kita sama,sabar ye menghadapinya(mmperingatkn diri sendiri n org lain) hahaha..

Lastly, teringat kata2 mama:

Mama: “kesiannya ank mama ada allergic, kulit second hand kot kalo gitu” hahaha..
Me: alaaaa.. jgn la ckp gitu mama L
Mama: mama saje je ckp gitu..hahaha

“kulit second hand”?? argghhhh tidakkkk..sabar je la.. ^_^





Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Friday, September 30, 2011

Bahasa Biak Knek Towk (Bahasa Remaja Zaman Sekarang)

SALAM SEMUA,

HARI NI BNGUN PAGI2 TERUS JE BUKAK FB, KNP TERASA CM AUTOMATIK JE NK BUKAK KN? NTAH LA..

Then, terlihat status seseorg, hurmm maybe she still in a secondary school..topik hari ni bukan pasal “she” ye tp lebih kepada cara dia guna bhsa dkt status fb dia..

Sekali baca mmng x fhm la ngan bhsa2 diaorng, then 2 3 kali baca br faham..ni la ayat tersebut:
maksud yang nk dismpaikn sbnarnya ialah: 'someone".. kmk mintak maaf k..mun kata2 kmk tek nyuroh ktk sakit ati..
(hairan eh)


Haaa.. korang faham x pe yg dia nk smpaikan?? Baca 2 3 kali br fhm kn?? Yuppp, maybe x terlambat lagi sekiranya saya masih boleh dikatakan dlm golongan remaja (remaja tua kot) hahaha..tp x pernah lagi guna ayt2 mcm tu..upssss!!! kalo guna ayt yg agak familiar kn bgus..kn2??

Nmpk mcm complicated je bhsa tu..But xpe la kalo kwn2 dia pn turut fhm..hehehe

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Tuesday, September 20, 2011

Kesalahan Tatabahasa BM

Salam..
hari ni jiwa agak kacau..keserabutan melanda,da start wat assignment kn..hahaha
tadi x terniat nk update blog tp ttiba lak terjumpa buku latihan lama dulu kala punya tulisan..huhuhu


nk tau sy jumpa apa?? haaaa .. jumpa 1 kesalahan tatabahasa dalam ayat sy..aduhhh, nmpak agk remeh kesalahan tuhhh tp kalo dh kebiasaan wat kesalahan cmtu so kena la ubah kn..so nk sharing la kesalahan tu ngan korang supaya korang dpt elakkan wat kesalahan tersebut mcm yg berlaku ngan sy pd masa itu..ewahhh ewahhh.. ^_^


ni la dia:




KESALAHAN KATA MAJMUK
a)    ...naiktaraf...

Kementerian Pelajaran Malaysia telah melantik syarikat untuk melaksanakan kerja naiktaraf rangkaian kawasan setempat di sekolah-sekolah yang terpilih.

Analisis kesalahan:
            Kesalahan yang terdapat dalam ayat tersebut ialah kesalahan kata majmuk untuk “naiktaraf”. Perkataan “naiktaraf” tidak boleh digabungkan kerana perkataan “naiktaraf” bukan kata majmuk yang sudah dianggap  mantap. Jadi, perkataan ini perlu ditulis secara berasingan.

Ayat ini boleh dibetulkan menjadi:
            Kementerian Pelajaran Malaysia telah melantik syarikat untuk melaksanakan kerja naik taraf rangkaian kawasan setempat di sekolah-sekolah yang terpilih.


so, kwn2, adik2 yg tersyg..x wat kesalahan tatabahasa cmni tau..  elehhh..ngada ingtkn org lain pada hl dia sendiri yg salah kot..hahaha
that all 4 today.. layan lagu korea jap...lalalalala...

super junior


sape minat super junior?? sila angkat tangan mcm saya k.. sarang hae

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Wednesday, August 24, 2011

Sambal Ikan Bilis dan Kentang



Salam all, hari ni rasa rajin nk masak untuk bbuka posa..


Know y?? My dad balik ari ni..yeah3..

lps ni nk g pasar cari bhn2  mmasak~~menu bbuka puasa hari ni ialahhhhhh...jeng jeng jeng.. “Sambal Ikan Bilis dan Kentang”..yummmyyy..

My mom ckp saya xpandai masak tp kalau sy dh masak konferm gk habis di makan ~ my mom nk jaga hati saya kot ~~  don’t know..  ^_^

So, xnk lenggahkn masa let’s proceed to my recipe (sedap ke x sedap..lantak je) hahaha



Bahan-bahan:
*      4 biji kentang
*      1 cawan ikan bilis (belah dua)
*      3 ulas bawang merah (ditumbuk/dikisar)
*      1 ulas bawang putih (ditumbuk/dikisar)
*      3 sudu makan cili boh (boleh dikurang kalau xsuka pedas/ boleh tambah kalau suka pedas)
*      1 sudu sos tiram
*      1-2 sudu madu (option je, kalau xsuka xyah letak) ^_^
*      Sedikit minyak masak utk menggoreng & menumis



Cara-cara:
  1. Kentang dikupas kulit, potong bentuk wedges, goreng hingga perang n then ketepikan
  2. Ikan bilis dicuci bersih, goreng hingga garing n then ketepikan
  3. Tumiskan bahan tumbuk hingga wangi dan garing.
  4. Masukkan cili boh,tumis sampai pecah minyak. Kemudian masukkan pula sos tiram dan madu.
  5. Kemudian masukkan kentang dan ikan bilis yang telah digoreng tadi. Gaul sebati.
  6. Siap untuk dihidang
  7. Selamat mencuba yeeee... hope u all menyukainya ^_^ hohohoho
             kalau nk masak bnyk2 boleh double kn jumlah bahan2 yeee..

Jadi chef untuk hari ini.. lalalalala


That all 4 today.. hope my dad menyukainya..

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Tuesday, August 23, 2011

LOVE


Hi there!! How r u 2day?? Hehehe..

Today im wake up earlier in a morning..bersahur..then ttiba lak rasa rajin nk update blog yg dh sekian lama x di update kn??

Hermmm..nk cerita pasal pe lak hari ni eik..owhhhh!!! teringat ngan suggestion my best friend suruh cerita pasal LOVE..nk taip sikit2 la kn pasal love even selama ni x pernah lg bercinta..

Love bkn bmkna untuk cinta ngan kekasih hati je kn? Tp boleh gk kita cinta ngan family, cinta ngan binatang peliharaan n kwn2..hehehe

Malas nk taip bnyk2..so just tunjuk gmbr je laaa eik.. ^_^



Simbol bg LoVE








MY LOVE



LOVE family












Love my pet











Love my friend






LOVE..

SAME
LIKE
A
WIND

U
CAN’T
SEE
IT

BUT..

U
CAN
FEEL
IT





That all 4 today.. selamat menjalani ibadah puasa n salam lebaran yeee..maaf zahir dan batin ^_^



Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Sunday, July 31, 2011

Asking or giving advices?? which one better??

which one??

Asking and giving advices is two things that are really important in our life. This is because we can receives and also share our opinion to the others.

For me, I like to ask for advices from others especially from my parent if I can’t make some decisions and also about my personal problem. This is because our parent is a people who really closed to you, besides they also know you much compare to the others. From my experience, I ask my family which decisions I should take whether to continue my study at unimas or I accept the offer for job that I get. I found it really hard and difficult to make decision in our life.

Actually, I don’t really like to give the advices to the others because it maybe can affect someone’s life. But if my friend asking for it, I will try my best to give my opinion but I don’t allow them to follow it. People can give the advices to others but the decision that you make is actually born from yourself whether you want to accept it or not.

p/s sorry..broken english ^_^

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Thursday, May 26, 2011

STORY TODAY
Assalamualaikum..
Hari ni nk story about smthing..not special but hermm fell tired mehh,hahaha

Ari ni g sarikei nk g hantar akak g terminal bas sbb akak ada kizem(bedal je la ejaan), nnti g tanya akak pasal ejaan yg sebetulnya then saya wat correction ok.. ^_^

Oh yaa, perjlnn n langkah pertama bermula dgn keselesaan alas kaki kn??so hari ni pilih kasut kelabu ada bunga2, rasanya agk selesa ngan kasut tu berstokin hitam sbb kalo x pkai stoking semestinya kaki akn melecet teruk ala2 cedera parah gitu..hahaha



So ni la kasut yg dimaksudkn..selesa di kaki with stoking hitam

Perjalann bermula menaiki bot express..bot express?? What is that..haaaa..mesti ramai x tau lagi kn mcm mane rupa bot express..rakan2 dr semenanjung ramai yg masih x kenal lagi ngan bot express kn?? td sempat gk ambik gmbr bot express tp nmpk clear ke x yg tu x sure pulak sbb just ambik pakai phone je..harap2 clear kn supaya dpt gk org ramai mengenali bot express tu mcm mana rupa n bentuknya..


So ni la rupa bot express..yg wrna kuning  tu yee..yg besar sebelah tu kapal angkut brng rasanya, n yg wrna merah tu speedboat..

Then sesampai je kt terminal, akak terus g beli tiket, pakai bas kol 9:30 am dari sarikei ke kuching..ayoyo, sungguh saya suka ambik gmbr, know y?? Sbb smpat lagi posing2 sakan kt terminal bas..hahaha..buang tabiat sungguh bh..


Posing2 sakan kn?? “The Sengal Mode”..haha

Special about today sbb boleh mkn mee basah with sup tulang..yummmy..lama rasanya nk mamam sup tulang br ari ni tercapai..hahaha..best2..mamam ngan my daddy.. opsss!! Td x smpat nk ambik gmbr sup tulang cz syok sngt mkn..what to do, xde kenang2an. L . But it ok mehhh coz smpat lagi gk g KFC..tapau lowhh(bawak balik)..hahahaha

Then happy mode also sbb jumpa kwn2 lama gk time nk balik..kitaorg naik bot express sama2..lama x jumpa ebi faezah n azura zulkarnain..terubat rindu ngan korang..hahaha..ebi still maintain cute, saiz bdn x jauh beza n sama saiz as me (kecik je).. n azura skrang nmpk sedikit berisi n still with mulut becoknya..BTW, really miss both of them..kwn2 time form 5 dulu, diaorng dh nk habis study nk jadi juru x-ray..Congratulation yee..saya turut bergembira n me masih ada 2 tahun lagi study..thanks doakn kejayaan saya, insyaAllah kita sama2 leh buat kn?? Hahaha

Then time dlm express, pjlnn balik..saya smpat ambik gmbar jmbatan yg nk siap tu menghubungkn sibu ngan pulau bruit rasanya(kalo x silap)..dh tersergm indah dh..but sedikit blur gmbr ni sbb cermin express yg agk2 ermmm kurang bersih gitu..hehehe..SORRY ye org yg punya bot express, x marah( tu pn kalo dia baca blog ni)..mengada mode sudah saya ni.. ^_^


Ni la jmbatan yg dimksudkn tadi..but me puas hati sbb smpat ambik gmbr ni wlaupn kurang jelas..hahaha

Yuhuuu..selepas je ambik gmbr jmbtn ni me terus tido (x sedar siapa2 dh)..agk2 lebih kurang 20 minit terlelap cz penat sngt jalan2 td..smpat gk beli ank pokok buah2an utuk di tnm kt tapak rumah baru..semoga rumah baru cpt2 siap..x sabar ni..


Haaa..ni la muka penat..sblum ttido smpat gk posing ambik gmbr dlm bot express.. ^_^

K la, smpai sini je kali ni..story akn datang nk wat pasal penanamn pokok buah2an kt tapak rumah baru cz my daddy ckp tadi, nk g tanam esk..nk ambik gmbr laa..boleh kita share2 story kn..bye..have a nice day all..sarang hae..

Wasalam..


Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Wednesday, May 11, 2011

Cerita aku meh towk J
Salam semua

Ari towk dh seminggu dh ku bk rumah..seminggu meh udh km cuti sem..nda nemu nama main bk rumah,nyadi driver akak, n sempat meh nulis bk blog..hahaha

Sekumbang udh cuti towk asai lain mat2 cuti laban suba enti maia pulai cuti mesti diau bk rumah dirik empu tp cuti kali towk lain..pulai agai rumah urng bukai,pulai agai rumah auntie ku(madi apak) laban rumah dh diroboh ke n benung alm proses ngaga rumah baru.

Nda sabar mat ka meda rumah tembu bh, nda nyamai mat nyerak pgidup urng bukai, ukai auntie ku jai dehh..ia manah cuma ku jk ngasai nda nyamai ngenusah ke urng bukai. Meda bka rumah din gik bedau rangka ajk peda ku ari nya..ni nda, urng ke ngaga rumah nyk nda ngaga rumah manah2..nurun ngaga rumah kol 10 pg dh nyk relax kol 12..kol 3 br start keja baru..hermmm..keni ka tembuk enti bka nyak..sabar jk la kn ngau urng kenyk.

Sedih mat maia bru tai lebuh nyk meda tapak rumah jk bka padang ndur main bol jk..kayu2 rumah ke udh dibukak jk bc dipeda..tiang2 pn udh diroboh mehh..sedih mat laban nda sempat meda rumah kena roboh lebuh nyk..just sempat meda video rakam akak bk alam kamera jk tp gik meh nda puas hati kn?? Laban mata dirik mpu nda meda urng ngeroboh ia..hermmm..ka nyabak pn bc meh asai maia ia.

Towk meh padah urng dugaan, kitai perlu bsabar jk, cg amat nyk..taun 2011 mcm2 cubaan atai agai ku ngau family..dh la ku nda bulih kolej gik sem depan, dini meh ka diau..dh la 2 taun gik bk kuching, ngemedih ke untak jk fkir mcm2..hermmm..

Ok nyk jk auk..ka print gmbr2 mural lowk..ka ngelukis bk dinding skul prasekolah ari sabtu n ahad towk..nyk ia keja br kami duai akak..hahaha..ngarap ke nyadi mehh lukisan nyk, ka ngambik semangat ke nyau..hahaha..ila bc ku engkah bk alm blog gmbr lukisan ku nyk ila..nti nyadi mehhh.. J

Wasalam..ila btemu baru gk..ngarap ke bulih kesabaran ngau dugaan towk..amin3

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Saturday, April 23, 2011

Respect
Assalamualaikumm..

Nice to meet u all again..hw r u 2day??how about me?? Seem like i got a flu hehehe..Hope will be ok..

Ok la, hari n saya nk citer pasal RESPECT..hemm tertarik nk citer pasal respect..respect tu ape?? Respect dlm bhsa melayu ialah HORMAT..
Menghormati org lain mmng perlu kalo kita nk org lain hormat kita. Hormat boleh dilihat dr pelbagai aspek mgikut suasana n persekitaran. Antaranya:

     1) Hormat kt org yg lebih tua (tmasuk ibu bapa)
     2)  Menghormati guru
     3)  Menghormati rkn2
     4)  Menghormati org lain wlapn kita x kenal

Hormat perlu ye spya org lain x benci anda..hahaha
Xtau nk tulis pe dh..that all..tnggu ada idea lg eik
p/s kalo ada tersilap tulis haraf maaf J

oh yee..sblm mgundur diri.. “RESPECT ME, APRRECIATE ME = I RESPECT U, I APPRECIATE U”.. u don’t believe it, it up 2u..u believe it, THANK U J

WASALAM..







Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Thursday, April 21, 2011

KAWAN

Assalamualaikum

Mulakan dgn Bismillahirrahmanirrahim..then SMILE J

Ehmmm..sekrng tgh nk cari idea nk cerita psl pe ye??ohh ye, nk cerita pasal kwn k..kalo tnya pasal ni mesti semua org ada kwn kn?saya juga begitu, “life without friend is empty”. Ye ke??

Ok, kalo nk cerita pasal kwn saya ada ramai kwn..kwn masa sekolah dulu2, kwn masa kerja, kwn  kt university pn kira bnyk juga la, saya xnk tunjuk saya ramai kwn..hahaha..saje2 je ckp td

Org ckp, mencari kwn sejati tu susah. Hemmm...munasabah juga tu sbb kwn yg benar2 mmahami kita tu yg payah nk cari that mean kwn susah n senang susah dicari n kalo dh jmpa kwn sejati tu pula, so, susah nk ganti J

Sombong? Pkataan ni acap kali disebut bila kita x layan n xnk kwn org tu, tp tu terserah dkt individu jg untuk menilai baik buruk seseorg.. pernah dulu ada kwn ckp, “semakin ramai yg suka kwn ngan kita so semakin ramai pula yg x suka kita”..tu mknanya xsemua org akn suka kita n xsemua pula yg akan benci kita..

Sepanjang dh bnyk kwn kn xpernah lagi nk gaduh lebih2..gaduh syg gitu..hahaha..gaduh yg bersebab tp xde la sampai bpanjngn nnti kita pulak tanggung dosa kn?? J so better kalo kita mrh org tu kita terus terang knp kita mrh dia..then kalo kita  pendam lama2 nnti rasa bebanan..

Ehmmm..fb juga salah satu alt komunikasi untuk berinteraksi dgn kwn n mencari kwn kn? “Sapa ada fb sila angkat tngn mcm saya ye”..eikk, masuk pulak dialog mcm dlm cerita hantu kak limah kn??

Rsnya mustahil kalo sapa2 yg xde kn..kdng2 seorng individu boleh wat 2 fb dlm satu masa tau..hahaha..but actually tu tpulang pada individu sendiri, xde sapa yg larang n xde sapa nk marah kn..tp bg saya 1 tu pn dh mmadai.. J

Kdng2 dkt fb org akan block la, remove la kalo dia dh xnk kwn seseorg..hemmm knp eik?? Mungkin ada penyebabnya jugak kn.. who’s know right?

People ask me, ni bnyk2 friends ada x yg special..so saya akan buat mulut muncung mean xde la tu, hahaha..Hard to say bcoz tu semua dtng dari hati..kdng2 kita suka org ttp org tu pulak x suka kita, kalo org tu suka kita, kita pulak yg xsuka..bkn smbong tp sbb mungkin x jodoh..jwpn yg tepat: “kalo jodoh xkn kemana”..hahaha

Ok, that all for today, nk layan lagu korea jp..yuhuuu

Have a nice day..wasalam..sarang hae J

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

There was an error in this gadget
Copyright© All Rights Reserved pinky-phieya.blogspot.com