Follow Sini

Thursday, April 21, 2011

KAWAN

Assalamualaikum

Mulakan dgn Bismillahirrahmanirrahim..then SMILE J

Ehmmm..sekrng tgh nk cari idea nk cerita psl pe ye??ohh ye, nk cerita pasal kwn k..kalo tnya pasal ni mesti semua org ada kwn kn?saya juga begitu, “life without friend is empty”. Ye ke??

Ok, kalo nk cerita pasal kwn saya ada ramai kwn..kwn masa sekolah dulu2, kwn masa kerja, kwn  kt university pn kira bnyk juga la, saya xnk tunjuk saya ramai kwn..hahaha..saje2 je ckp td

Org ckp, mencari kwn sejati tu susah. Hemmm...munasabah juga tu sbb kwn yg benar2 mmahami kita tu yg payah nk cari that mean kwn susah n senang susah dicari n kalo dh jmpa kwn sejati tu pula, so, susah nk ganti J

Sombong? Pkataan ni acap kali disebut bila kita x layan n xnk kwn org tu, tp tu terserah dkt individu jg untuk menilai baik buruk seseorg.. pernah dulu ada kwn ckp, “semakin ramai yg suka kwn ngan kita so semakin ramai pula yg x suka kita”..tu mknanya xsemua org akn suka kita n xsemua pula yg akan benci kita..

Sepanjang dh bnyk kwn kn xpernah lagi nk gaduh lebih2..gaduh syg gitu..hahaha..gaduh yg bersebab tp xde la sampai bpanjngn nnti kita pulak tanggung dosa kn?? J so better kalo kita mrh org tu kita terus terang knp kita mrh dia..then kalo kita  pendam lama2 nnti rasa bebanan..

Ehmmm..fb juga salah satu alt komunikasi untuk berinteraksi dgn kwn n mencari kwn kn? “Sapa ada fb sila angkat tngn mcm saya ye”..eikk, masuk pulak dialog mcm dlm cerita hantu kak limah kn??

Rsnya mustahil kalo sapa2 yg xde kn..kdng2 seorng individu boleh wat 2 fb dlm satu masa tau..hahaha..but actually tu tpulang pada individu sendiri, xde sapa yg larang n xde sapa nk marah kn..tp bg saya 1 tu pn dh mmadai.. J

Kdng2 dkt fb org akan block la, remove la kalo dia dh xnk kwn seseorg..hemmm knp eik?? Mungkin ada penyebabnya jugak kn.. who’s know right?

People ask me, ni bnyk2 friends ada x yg special..so saya akan buat mulut muncung mean xde la tu, hahaha..Hard to say bcoz tu semua dtng dari hati..kdng2 kita suka org ttp org tu pulak x suka kita, kalo org tu suka kita, kita pulak yg xsuka..bkn smbong tp sbb mungkin x jodoh..jwpn yg tepat: “kalo jodoh xkn kemana”..hahaha

Ok, that all for today, nk layan lagu korea jp..yuhuuu

Have a nice day..wasalam..sarang hae J

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Copyright© All Rights Reserved pinky-phieya.blogspot.com