Follow Sini

Friday, September 30, 2011

Bahasa Biak Knek Towk (Bahasa Remaja Zaman Sekarang)

SALAM SEMUA,

HARI NI BNGUN PAGI2 TERUS JE BUKAK FB, KNP TERASA CM AUTOMATIK JE NK BUKAK KN? NTAH LA..

Then, terlihat status seseorg, hurmm maybe she still in a secondary school..topik hari ni bukan pasal “she” ye tp lebih kepada cara dia guna bhsa dkt status fb dia..

Sekali baca mmng x fhm la ngan bhsa2 diaorng, then 2 3 kali baca br faham..ni la ayat tersebut:
maksud yang nk dismpaikn sbnarnya ialah: 'someone".. kmk mintak maaf k..mun kata2 kmk tek nyuroh ktk sakit ati..
(hairan eh)


Haaa.. korang faham x pe yg dia nk smpaikan?? Baca 2 3 kali br fhm kn?? Yuppp, maybe x terlambat lagi sekiranya saya masih boleh dikatakan dlm golongan remaja (remaja tua kot) hahaha..tp x pernah lagi guna ayt2 mcm tu..upssss!!! kalo guna ayt yg agak familiar kn bgus..kn2??

Nmpk mcm complicated je bhsa tu..But xpe la kalo kwn2 dia pn turut fhm..hehehe

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

2 comments:

  1. susah nak faham..hee
    jom join segmen nak cari wtak komik baru

    ReplyDelete
  2. kn??mmng susah nk fhm..hehehe
    ok.. i will. tq ye ^_^

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Copyright© All Rights Reserved pinky-phieya.blogspot.com