Follow Sini

Tuesday, January 21, 2014

Unimas 17th Convocation (2013)

Assalamualaikum..

Nampak tajuk di atas? Ye, di atas. Pfieya officially graduated!!! Yeaaa. (ada seseiapa nak bagi tepukan yang paling gemuruh tak?) tp jangan la sampai patah tangan ye. Tak gitu? Hahaha (ketawa sambil tutup mulut).

Blogger-blogger sekalian pasti ingin tahu kan Pfieya pemegang ijazah ape? Drum roll jap!! jeng jeng jeng. I am officially graduated in:

Bachelor Degree in Social Sciences (Hons.) Development Planning and Management.

Ijazah ini officially telah ditawan. Yeah!!! Haha.

All I can say is Alhamdulillah. I really feel thankful to Allah because I have been achieved one of my dream to be one of the graduated students even though my CGPA not that good.

The graduation day is on 10 November 2013 and untuk Fakulti Sains Sosial dalam sidang ke4 bersama-sama dengan rakan-rakan dari Fakulti Kejuruteraan. Social Scientist bersama dengan rakan-rakan Engineer.haha. (Nampak tak Pfieya lambat update kat blog). Tapi who’s care pun kan?
(bajet ramai pembaca) haha.

Rasa bersyukur sangat-sangat sebab majlis convocation yang ke 17 Unimas dapat dijalankan dengan jayanya dan bertempat di Detar Putra Unimas. Mesti ada yang tertanya, Pfieya pergi sorang ke? Nope-nope, Pfieya pergi bersama dengan my lovely father and my sister. My mom tak dapat hadir memandangkan tiada yang nak jaga rumah katanya. Kenapa rumah perlu dijaga? Well, kebelakangan ini di kampung halaman Pfieya macam banyak je kes pecah rumah. So, perlu berhati-hati je. Bahaya kan?
Pfieya malas nak taip dah. Why not Pfieya just tunjuk gambar je. Boleh kan?











Hehuuu. Nampak tak semua gambar Pfieya? Jubah telah menelan Pfieya hidup-hidup. Haha. Apa tidaknya. Pfieya datang lambat untuk ambik jubah. Saiz s out of stock. So, I am wearing M size. Maigadd!! Bagaikan boneka terbang. Si kecik pakai baju besar. Aigooo~~(jangan gelak tau..jangan gelak) haha.

Haa..Pfieya dah abis cerita pasal hari konvokesyen. Eheemm!! And pembaca sekalian pun dah habis baca. Ye dak?? (Tak ada ke sesiapa nak bagi hadiah ni?) haha.

Oh yaa!! Before I end my story, kepada pembaca blog Pfieya yang ambik kos yang sama ngan Pfieya (adik-adik junior). Kalau ada apa-apa yang korang nak tanya mengenai kos ni, boleh la bertegur sapa di FB (facebook) Pfieya. Nak tanya macam mana buat report Latihan Industri (Praktikal) pun boleh. I will help you if I can. Berkongsi ilmu itu satu nikmat.


That All.

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

There was an error in this gadget
Copyright© All Rights Reserved pinky-phieya.blogspot.com