Follow Sini

Thursday, May 26, 2011

STORY TODAY
Assalamualaikum..
Hari ni nk story about smthing..not special but hermm fell tired mehh,hahaha

Ari ni g sarikei nk g hantar akak g terminal bas sbb akak ada kizem(bedal je la ejaan), nnti g tanya akak pasal ejaan yg sebetulnya then saya wat correction ok.. ^_^

Oh yaa, perjlnn n langkah pertama bermula dgn keselesaan alas kaki kn??so hari ni pilih kasut kelabu ada bunga2, rasanya agk selesa ngan kasut tu berstokin hitam sbb kalo x pkai stoking semestinya kaki akn melecet teruk ala2 cedera parah gitu..hahaha



So ni la kasut yg dimaksudkn..selesa di kaki with stoking hitam

Perjalann bermula menaiki bot express..bot express?? What is that..haaaa..mesti ramai x tau lagi kn mcm mane rupa bot express..rakan2 dr semenanjung ramai yg masih x kenal lagi ngan bot express kn?? td sempat gk ambik gmbr bot express tp nmpk clear ke x yg tu x sure pulak sbb just ambik pakai phone je..harap2 clear kn supaya dpt gk org ramai mengenali bot express tu mcm mana rupa n bentuknya..


So ni la rupa bot express..yg wrna kuning  tu yee..yg besar sebelah tu kapal angkut brng rasanya, n yg wrna merah tu speedboat..

Then sesampai je kt terminal, akak terus g beli tiket, pakai bas kol 9:30 am dari sarikei ke kuching..ayoyo, sungguh saya suka ambik gmbr, know y?? Sbb smpat lagi posing2 sakan kt terminal bas..hahaha..buang tabiat sungguh bh..


Posing2 sakan kn?? “The Sengal Mode”..haha

Special about today sbb boleh mkn mee basah with sup tulang..yummmy..lama rasanya nk mamam sup tulang br ari ni tercapai..hahaha..best2..mamam ngan my daddy.. opsss!! Td x smpat nk ambik gmbr sup tulang cz syok sngt mkn..what to do, xde kenang2an. L . But it ok mehhh coz smpat lagi gk g KFC..tapau lowhh(bawak balik)..hahahaha

Then happy mode also sbb jumpa kwn2 lama gk time nk balik..kitaorg naik bot express sama2..lama x jumpa ebi faezah n azura zulkarnain..terubat rindu ngan korang..hahaha..ebi still maintain cute, saiz bdn x jauh beza n sama saiz as me (kecik je).. n azura skrang nmpk sedikit berisi n still with mulut becoknya..BTW, really miss both of them..kwn2 time form 5 dulu, diaorng dh nk habis study nk jadi juru x-ray..Congratulation yee..saya turut bergembira n me masih ada 2 tahun lagi study..thanks doakn kejayaan saya, insyaAllah kita sama2 leh buat kn?? Hahaha

Then time dlm express, pjlnn balik..saya smpat ambik gmbar jmbatan yg nk siap tu menghubungkn sibu ngan pulau bruit rasanya(kalo x silap)..dh tersergm indah dh..but sedikit blur gmbr ni sbb cermin express yg agk2 ermmm kurang bersih gitu..hehehe..SORRY ye org yg punya bot express, x marah( tu pn kalo dia baca blog ni)..mengada mode sudah saya ni.. ^_^


Ni la jmbatan yg dimksudkn tadi..but me puas hati sbb smpat ambik gmbr ni wlaupn kurang jelas..hahaha

Yuhuuu..selepas je ambik gmbr jmbtn ni me terus tido (x sedar siapa2 dh)..agk2 lebih kurang 20 minit terlelap cz penat sngt jalan2 td..smpat gk beli ank pokok buah2an utuk di tnm kt tapak rumah baru..semoga rumah baru cpt2 siap..x sabar ni..


Haaa..ni la muka penat..sblum ttido smpat gk posing ambik gmbr dlm bot express.. ^_^

K la, smpai sini je kali ni..story akn datang nk wat pasal penanamn pokok buah2an kt tapak rumah baru cz my daddy ckp tadi, nk g tanam esk..nk ambik gmbr laa..boleh kita share2 story kn..bye..have a nice day all..sarang hae..

Wasalam..


Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

2 comments:

  1. lupak cgek benda... ktk jumpa kmek n hafizani di terminal bus.. :P

    ReplyDelete
  2. hahaha..amat nyk..toing2 ^_^

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Copyright© All Rights Reserved pinky-phieya.blogspot.com