Follow Sini

Saturday, April 23, 2011

Respect
Assalamualaikumm..

Nice to meet u all again..hw r u 2day??how about me?? Seem like i got a flu hehehe..Hope will be ok..

Ok la, hari n saya nk citer pasal RESPECT..hemm tertarik nk citer pasal respect..respect tu ape?? Respect dlm bhsa melayu ialah HORMAT..
Menghormati org lain mmng perlu kalo kita nk org lain hormat kita. Hormat boleh dilihat dr pelbagai aspek mgikut suasana n persekitaran. Antaranya:

     1) Hormat kt org yg lebih tua (tmasuk ibu bapa)
     2)  Menghormati guru
     3)  Menghormati rkn2
     4)  Menghormati org lain wlapn kita x kenal

Hormat perlu ye spya org lain x benci anda..hahaha
Xtau nk tulis pe dh..that all..tnggu ada idea lg eik
p/s kalo ada tersilap tulis haraf maaf J

oh yee..sblm mgundur diri.. “RESPECT ME, APRRECIATE ME = I RESPECT U, I APPRECIATE U”.. u don’t believe it, it up 2u..u believe it, THANK U J

WASALAM..







Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Thursday, April 21, 2011

KAWAN

Assalamualaikum

Mulakan dgn Bismillahirrahmanirrahim..then SMILE J

Ehmmm..sekrng tgh nk cari idea nk cerita psl pe ye??ohh ye, nk cerita pasal kwn k..kalo tnya pasal ni mesti semua org ada kwn kn?saya juga begitu, “life without friend is empty”. Ye ke??

Ok, kalo nk cerita pasal kwn saya ada ramai kwn..kwn masa sekolah dulu2, kwn masa kerja, kwn  kt university pn kira bnyk juga la, saya xnk tunjuk saya ramai kwn..hahaha..saje2 je ckp td

Org ckp, mencari kwn sejati tu susah. Hemmm...munasabah juga tu sbb kwn yg benar2 mmahami kita tu yg payah nk cari that mean kwn susah n senang susah dicari n kalo dh jmpa kwn sejati tu pula, so, susah nk ganti J

Sombong? Pkataan ni acap kali disebut bila kita x layan n xnk kwn org tu, tp tu terserah dkt individu jg untuk menilai baik buruk seseorg.. pernah dulu ada kwn ckp, “semakin ramai yg suka kwn ngan kita so semakin ramai pula yg x suka kita”..tu mknanya xsemua org akn suka kita n xsemua pula yg akan benci kita..

Sepanjang dh bnyk kwn kn xpernah lagi nk gaduh lebih2..gaduh syg gitu..hahaha..gaduh yg bersebab tp xde la sampai bpanjngn nnti kita pulak tanggung dosa kn?? J so better kalo kita mrh org tu kita terus terang knp kita mrh dia..then kalo kita  pendam lama2 nnti rasa bebanan..

Ehmmm..fb juga salah satu alt komunikasi untuk berinteraksi dgn kwn n mencari kwn kn? “Sapa ada fb sila angkat tngn mcm saya ye”..eikk, masuk pulak dialog mcm dlm cerita hantu kak limah kn??

Rsnya mustahil kalo sapa2 yg xde kn..kdng2 seorng individu boleh wat 2 fb dlm satu masa tau..hahaha..but actually tu tpulang pada individu sendiri, xde sapa yg larang n xde sapa nk marah kn..tp bg saya 1 tu pn dh mmadai.. J

Kdng2 dkt fb org akan block la, remove la kalo dia dh xnk kwn seseorg..hemmm knp eik?? Mungkin ada penyebabnya jugak kn.. who’s know right?

People ask me, ni bnyk2 friends ada x yg special..so saya akan buat mulut muncung mean xde la tu, hahaha..Hard to say bcoz tu semua dtng dari hati..kdng2 kita suka org ttp org tu pulak x suka kita, kalo org tu suka kita, kita pulak yg xsuka..bkn smbong tp sbb mungkin x jodoh..jwpn yg tepat: “kalo jodoh xkn kemana”..hahaha

Ok, that all for today, nk layan lagu korea jp..yuhuuu

Have a nice day..wasalam..sarang hae J

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Tuesday, April 19, 2011

Minat
Assalamualaikum..

Yuhuuu..bertemu lagi, kali ni saya nk cerita pasal minat pulak.. minat ni sebenarnya timbul dari smthing yg kita suka sama la  juga mcm hobi..

Kalau tnya saya??pa hobi saya eikk??hahaha..x lain dan x bukan semestinya minat melukis..knp minat melukis?? Yuppp..soalan bgs..sbbnya saya dpt menterjemahkan pemikiran saya melalui lukisan..kadang2 apa yg saya lukis mungkin x original daripada karakter yg saya buat sendiri tp melukis karakter hasil lukisan org lain juga salah satu cara untuk menyampaikan minat terhadap lukisan. Mksudnya bukan menekap lukisan. Tp mksudnya berusaha melukis sehingga menyamai lukisan tersebut tnpa menekapnya.. 

Minat melukis mula timbul slps saya mula bkawan dgn kwn2 yg mmng hebat dlm bidang seni lukis..x kisah la lukis kartoon ke, lukis permandangan ke..yg penting lukisan.. kalau x silap masa tu masih dlm tingkatan 4 lg..

Time tingkatan 1-3 mmng x minat langsung sesuatu yg dinamakn seni smpai ckgu pn pernah marah2 sbb saya xpernah nk siapkn lukisan masa dlm kelas..masih segar lagi dlm ingatan bila ckgu seni tingkatan 3 ckp “awk kalau x minat sngt dgn pdidikn seni so tahun depan awk masuk lh aliran sains supaya awk x jmpa lagi dgn saya n dgn hl2 seni”..wahh!!! sedihnya time tu..tp apa boleh buat, saya x terniat nk buat cmtu tp saya mmng x tau melukis masa tu..serius!!! saya x tipu..

Mmng x dinafikan kn bila kata2 ckgu mmng satu doa..sbb pada taun berikutnya saya masuk aliran sains..sprti yg ckgu ckp mmng aliran sains x ambik dh subjek seni..tp saya x boleh terpisah dr pkataan “seni” tu sbb bjmpa pulak kwn2 yg suka seni..hahaha..dh takdir agknya..

Start dari situ minat dgn seni dh nmpak. Kwn2 suka beli komik, majalah berkaitan anime, suka melukis smthing..ehmmmm..so saya pn terikut sama..tp tu x bermkna saya abaikan pelajaran.. bahagi masa dgn baik so akn dpt wat kerja 2 dlm 1..adehhhh..dh mcm milo 3 in 1 pulak kn..hahaha

Start dari situ jugak saya mula bjinak2 dgn melukis poster..ala2 geng “seni” la time tu..bdk2 kt sekolah yg panggil kitaorng cmtu.. I LIKE THAT WORD..betol3 x tipu.. J ..setiap ada hl yg berkaitan dgn poster semestinya geng2 kitaorg yg akn dicari..tgn pulak semestinya asyik kena cat, tudung pn kena calitan cat but happy la time tu..rindu nk balik lg ke zmn sekolah, zmn muda2..aduhhhh..berangan sudah.. ehhh, skrng pn saya masih muda kn??hahaha

Walaupn minat mendalam dlm seni tp x pernah ada kemajuan nk tingkatkn mutu lukisan sbb bkwn ngan diaorg hnya 2 thn then habis je sekolah semua bw haluan masing2..saya lak masuk form6 n yg lainnya ada yg dpt twrn nurse, tawaran maktab n jg matrik..saya je yg masuk form 6 dr group2 “seni” tu..sedih sngt2..apa boleh buat kn dh ketentuan tuhan..redha..insyaAllah

Masuk form 6 minat thadap seni mmng dh dilupakan sbb dh masuk asrama..suasana agk lain x sama mcm jadi pelajar harian tp nasib baik masih boleh focus study..tu yg paling penting J

Then smpai la masuk sini(unimas) minat tu timbul lagi tp hanya sekadar hobi..x lebih dari tu..tp saya percaya semua org ada bakat masing2 n yg saya tau saya bkn tergolong dlm golongan org2 “seni”..tp bidang apa pula??hahaha

That all untuk kali ni..jmpa nnti
wasalam

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Final Exam vs Rindu Rumah
assalamualaikum..


pejam celik..pejam celik then sekarang dh musim exam dh..alhamdulillah sem dua dh nk melabuhkn tirai..


sem ni merupakan sem pendek, nk tau kenapa?? haaa..sbb kitaorng akn ada cuti 4 bln masa cuti sem nnti tp sebelum menikmati cuti sem, nk kena redah exam dulu k..jadi budak baik yeee..hahaha


cerita pasal nk exam ni, sekarang tengah study week tp sy dpt lg nk tulis smthing kt blog ni sbgai penenang la katakn sbb minggu ni jarang dh jmpa kwn2 nk luah masalah sbb masing2 dgn study week..nk dpt result elok mesti belajar kn..btol x??doakan kejayaan saya yee..amin3


dlm masa 2 minggu lagi nk balik, rasa sayu timbul cz xnk tinggalkn ank kucing kt sini..dh syg kucing tu sngt..hemmm..tp it ok sbb ada kwn2 ckp nk bwa balik sbb kn rmh diorg dekat..so, xla rasa risau sngt yeahhh tp rasa x sabar jugak nk balik rumah sbb rumah dh dirobohkan sekarang ni ats sbb tertentu n nk wat rmh baru..family tengah sibuk time ni tp sy xnk cmpur urusan peribadi dgn urusan akedemik..biar satu2..yg penting selamat..


harap2 segala urusan family dipermudahkn, semoga segalanya berjalan dgn lancar..
wlpn sekarang hati tgh sedih sbb x dpt tgk rumah untk yg terakhir kalinya tp kena nmpk gmbira sbb nk fokus ngan final exam..maybe ni la yg disebut sebagai dilemma ye?? hemmm...bkn dillema wanita yeee..hahaha..


n time nk exam gk ingt lg nk wat study group sbb sy x pernah ambik subjek ekonomi wlaupn semasa tingkatan 5 atau tingkatan 6..so minta tolong jasa kwn2 ajar bhgian yg saya x fhm..alhamdulillah ada kwn2 yg ringan tulang nk mmbantu n mereka rajin2 belaka..hope dpt jd mcm mereka sbb sem lps pointer diaorg mmng gempak..


ehmmm..k smpai sini je tau..cuti nnti nk ada lagi cerita sbb skrng nk g smbung study..
have a nice day all
semoga saya tabah menghadapi semua ni..sbb sy percaya "everything happen for a reason"..amin3..
bye..arigato sbb sudi baca :) wasalam..
Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

Monday, April 18, 2011

Christina Perri – Jar Of Hearts

No I can’t take one more step towards u,
Cause all that’s waiting is regret...
And don’t u know I’m not ur ghost anymore,
U lost the love I loved the most,
Learn to live half a life,
And now u want me one more time,
And Who do u think u are?
Running around leaving scars,
Collecting ur jar of hearts n tearing love apart,
Ur gonna catch a cold, frm the ice inside ur soul,
So don’t come back for me,
Who do u think u are?

I hear u’re asking all around,
If I am anywhere to be found,
but I have grown to strong,
to ever fall back in ur arms,
I learned to live half a life,
And now u want me one more time,
And Who do u think u are?
Running around leaving scars,
Collecting ur jar of hearts n tearing love apart,
Ur gonna catch a cold, frm the ice inside ur soul,
So don’t come back for me,
Who do u think u are?

It took so long just to feel alright,
Remember how to put back the light in my eyes,
I wish I had missed the first time we kissed,
cause u broke all ur promises,
n now ur back,
u won’t get to get me back,
And Who do u think u are?
Running around leaving scars,
Collecting ur jar of hearts n tearing love apart,
Ur gonna catch a cold, frm the ice inside ur soul,
So don’t come back for me,
Don’t come back at all,
Who do u think u are?
Running around leaving scars,
Collecting ur jar of hearts n tearing love apart,
Ur gonna catch a cold, frm the ice inside ur soul,
So don’t come back for me,
Don’t come back at all,
Who do u think u are? 3x

really love this songs..hahaha..enjoy it :)

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

dadali- Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta


P/S best song..sngt bmkna :)

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

There was an error in this gadget
Copyright© All Rights Reserved pinky-phieya.blogspot.com