Follow Sini

Friday, December 21, 2012

Student Dulu vs Student Sekarang


Assalamualaikum..

Ding Dong Bell again. Time dekat kelas tadi kan, bukan main lagi lecturer bagi tengok video. Pasal apa yang dia nak ajar. Lepas je tengok video dalam masa 8 minit (kalau tak silap), seriously semua orang muka blur je time lecturer tanya soalan berdasarkan video tu. Disebabkan bagi mendapatkan some information pasal soalan tu, ada jugak yang online guna phone masing-masing Tanya dengan Pak Google (bukan meniru tau, sebab ini bukan quiz atau exam).

Ok. Hari ni bukan nak cerita pasal tu. Duduknya saya disini bertemankan laptop tercinta akan membincangkan mengenai student dulu dan student sekarang (tercinta la sangat kn?).

Kalau student dulu-dulu semua pergi library untuk search some information pasal something, nak buat assignment pun guna tulisan tangan je kn. Sebab itu, memang tidak dinafikan tulisan orang dulu-dulu nampak sangat cantik berbanding dengan tulisan orang sekarang.. tapi tak semua tulisan orang sekarang tulisan dia buruk (kecuali pfieya)..hehehe.

Student dulu-dulu kalau bertaip pun mesti guna mesin taip kan? Pernah juga try tekan-tekan guna mesin taip..tiktoktiktok..seronok sebab ada pengalaman guna mesin taip tu.

Berbanding dengan sekarang, student masing-masing ada laptop. Nak dapatkan maklumat cepat?? Just search dekat pak google je pun boleh. Student akan pergi ke library jika ingin mencari reference yang berbetuk buku dan untuk lebih memahami berkaitan dengan sesuatu subjek atau tajuk assignment. Macam situasi dalam kelas tadi, masing-masing dapat online guna handphone canggih masing-masing. Tu la kebaikan kewujudan teknologi kepada manusia.

Bercerita tentang teknologi, tadi terjumpa satu blog. Tajuk entry tersebut ialah “Fakta: Rupanya Benar ramalan Albert Einsten. Tertarik nak baca. Kenapa??

Inilah sebabnya





Mahu baca lebih lanjut?? Klik Sini


That All

Future Planner To Be: It's Better To Have a Plan Yet Undone, Rather than Having None At All

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Copyright© All Rights Reserved pinky-phieya.blogspot.com